Producten Kies een categorie

Basisch is beter dan pH-neutraal

Je hebt maar 1 huid. Zorg er goed voor.

Waarom basisch beter is dan pH-neutraal

Onze huid is ons grootste orgaan. We hebben er maar één van. We noemen het ook wel onze derde nier. Wanneer het lichaam niet meer in staat is (overtollige) zure afvalstoffen via de nieren, darmen, longen en lever uit te scheiden, neemt de huid deze taak over. Een teveel aan zure afvalstoffen in de huidlagen verhoogt de zuurgraad, waardoor huidproblemen kunnen ontstaan.

Waarom basische huidverzorging gezond is voor jouw huid

Weinig mensen weten dat basische huidverzorging essentieel is voor een gezonde huid. Onze huid maakt continu nieuwe huidcellen aan. Hierdoor heeft iedereen elke maand een compleet nieuwe huid. Om dat proces goed te laten verlopen is een juiste zuurgraad nodig. Het bovenste deel van de huid, de opperhuid, bestaat uit vijf lagen. De buitenkant moet licht zuur zijn om ons te beschermen, de onderste laag moet basisch zijn voor de aanmaak van nieuwe huidcellen.Licht zure buitenkant = bescherming

De bovenste laag van de opperhuid is de hoornlaag. Dit is de laag die wij allemaal kunnen zien als de buitenkant van onze huid. Deze laag moet licht zuur zijn om de huid te beschermen tegen indringers. De optimale pH-waarde hiervoor is ca. 5,5. Wanneer de hoornlaag echter zuurder wordt, ontstaat een perfecte voedingsbodem voor schimmels en slechte bacteriën. Dit kan tot huidklachten (verzuringsklachten) leiden.

Basische binnenkant = huidvernieuwing

In de onderste laag van de opperhuid, de basale laag, vindt de aanmaak van nieuwe huidcellen plaats. Deze huidcellen verplaatsen zich vervolgens naar boven en vormen onze nieuwe huid. Uit onderzoek is gebleken dat de pH-waarde van de basale laag  basisch moet zijn voor huidvernieuwing, ideaal is tussen de 7,5 en 8,5. Als deze omgeving zuurder is, raakt het huidvernieuwingsproces verstoord. Nieuwe huidcellen worden dan te snel rijp of sterven te snel af.Te zuur

Doordat het lichaam zure afvalstoffen o.a. via de huid afvoert, verzuurt de opperhuid. Daarnaast beïnvloedt ook het gebruik van huidverzorgingsproducten alle lagen van de opperhuid. Wanneer verzorgingsproducten een te lage (zure) pH-waarde hebben, dragen deze bij tot verdere verzuring.

pH-huidneutraal is niet pH-neutraal

Als een verzorgingsproduct pH-neutraal voor de huid genoemd wordt, wordt bedoeld dat de pH-waarde van het product gelijk is aan de pH-waarde van de buitenkant van de huid (pH 5,5). Dit betekent in feite dat pH-neutrale producten helemaal niet neutraal zijn, maar zuur. 

Basisch is beter

De huidverzorgingsproducten van Alka® zijn basisch. Ze neutraliseren zure afvalstoffen en ondersteunen met speciaal afgestemde pH-waardes, de juiste zuurgraad van je huid. Zo wordt jouw huid beschermd en kan deze goed regenereren en herstellen.


Een overzicht van onze basische huidverzorgingsproducten:

Alka® Bad

Alka® Bad is speciaal basisch badzout om te genieten van ontzurende lig-, hand- of voetbaden. De zeer rijke basische mineralenformule helpt het lichaam met het afvoeren van zure afvalstoffen en ondersteunt alle huidcondities.

Bestel direct

Alka® Crème

Met een basische pH-waarde van 8,2 ondersteunt Alka® Crème de gezonde zuurgraad van de huid door zure afvalstoffen te neutraliseren. Door de unieke basische formule en de rijke selectie natuurlijke oliën is Alka® Crème veelzijdig in gebruik en een uitkomst voor veel huidcondities en huidtypes.

Bestel direct

Alka® Deo

Alka® Deo, dé eerste deodorant die basisch, vegan & natuurlijk is!

Alka® Deo combineert de huidverzorging van Alka® Crème met een natuurlijke, basische deodorant en is daarom anders dan de huidige deodoranten en anti-transpiranten.

Bestel direct


De perfecte aanvulling op je badritueel

We leven in een maatschappij waarin we zo druk zijn met allerlei verplichtingen en verantwoordelijkheden, dat tijd voor jezelf er een beetje bij inschiet. Oververmoeidheid en stress zijn bijna aan de orde van dag. En stress is een belangrijke oorzaak van lichaamsverzuring. Het is belangrijk om regelmatig me-time in te plannen. Een badritueel kan hierbij helpen.

Alka® Massageborstel

Borstelmassages werden vroeger o.a. gebruikt om het lichaam sterker te maken. Tegenwoordig is het een belangrijk onderdeel in de wellness wereld of van het badritueel thuis. Nat of droog huidborstelen is een eenvoudige, maar belangrijke verzorging die vele voordelen kent, zoals het stimuleren van de bloedsomloop en het strakker maken van huid en bindweefsel.

Bestel Alka® Massageborstel

Alka® Scrub pads

Naast borstelmassages kun je ook kiezen voor scrubmassages. Alka® Scrub Pads bestaat uit 4 luffa scrubsponzen, ieder met een verschillende structuur. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen en verzorgen van de huid. Luffa is 100% natuurlijk en wordt gewonnen uit een komkommerachtige courgetteplant. De sponzen zijn als natuurproduct bijzonder huidvriendelijk en veelzijdig in gebruik bij de huidverzorging.

Bestel Alka® Scrub pads

Alka® Vliesmaskers

Ons gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan toxische stoffen van uitlaatgassen en cosmetica en heeft daarnaast veel te verduren met de westerse levensstijl. Door de dagelijkse afvoer van zure afvalstoffen via de huid, raken veel poriën verstopt en wordt de huid te zuur. Geef uzelf een gezichtsbehandeling met het Alka® Vliesmasker, terwijl u geniet van een Alka® Bad. Het vliesmasker is gemaakt van 100% katoen en is speciaal ontwikkeld voor de reiniging en verzorging van het gezicht. Geef je gezicht de aandacht die het verdient.

Bestel Alka® Vliesmaskers

Gun jezelf de beste basische verzorging voor je huid!