5x tips voor een gezonde- en stralende huid.

Met temperaturen die oplopen tot 30 graden, mogen we best wat meer huid laten zien. Zelfvertrouwen gaat gepaard met een mooie huid. Het belangrijkste ingrediënt voor een mooie huid is een gezonde huid. Uw huid wordt vitaler met behulp van deze (eenvoudige) tips.

tips voor een gezonde huid

Tip 1: drink zelfgemaakte kippenbouillon.
Ieder lichaam produceert collageen. Dit is een eiwit dat steun aan de huid geeft, en zorgt dat deze elastisch en soepel blijft. Na het 25ste levensjaar neemt de productie van collageen in uw lichaam af. Het gevolg: vanaf ongeveer uw 50ste levensjaar wordt er vrijwel niets meer geproduceerd. U krijgt dan een slappe huid en rimpels. Met name vrouwen hebben hier last van. Uw huid met collageen behandelen heeft geen zin: collageen moet ingenomen worden.

Zelfgemaakte kippenbouillon is heel erg goed voor de huid en gewrichten. Dit komt door de grote hoeveelheid collageen die het merg van kippenbotjes bevat. Met zelfgemaakte kippenbouillon helpt u Moeder Natuur een handje.

Zet kippenbotten (met name poten) onder water en breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat minstens vier uur sudderen. Schep de botten uit de bouillon en haal de rest door een vergiet. Drink de bouillon hierna op. Op naar een jong ogende huid!


Tip 2: stoom het gezicht/lichaam.
Een Turks stoombad is heerlijk ontspannend en goed voor het lichaam. Hoge temperaturen verwijden de bloedvaten in de huid. Het vocht van de stoom komt in de bovenste laag van de huid terecht. Deze bestaat uit dode huidcellen, vuil en bacteriën. Door de stoom wordt uw opperhuid week gemaakt, waardoor u vuil gemakkelijker kunt verwijderen. Daarnaast trekt de crème, die u na het stomen gebruikt, beter in de huid doordat deze nu week is.tips voor een gezonde huid

U hoeft niet naar een Turks stoombad voor een stoomsessie. Het stomen van het gezicht doet u eenvoudig thuis. Was van tevoren uw gezicht met water en dep de huid droog.  Breng vervolgens een kleine pan water aan de kook. Giet het warme water in een kom (gebruik geen plastic!). Doe eventueel een paar zakjes kamillethee in het warme water. Stoom uw gezicht circa 10 minuten met een handdoek over uw hoofd.Spoel uw gezicht/lichaam na het stomen af met koud water. Smeer de huid vervolgens in met Alka Crème voor optimale voeding en bescherming. Voila: een zijdezachte huid!

LET OP: stop direct als het voelt alsof u geen adem krijgt of als het voelt alsof uw gezicht brandt.

De frequentie van stomen is heel persoonlijk. Iedere huid is anders en dus zal ook iedere huid anders reageren op stomen. Start met één keer per maand. Als u merkt dat dit goed gaat, kunt u de frequentie verhogen naar één keer in de twee weken.

Tip 3: drink dagelijks 1 glas karnemelk.
Tips voor een gezonde huidKarnemelk is een vetarm melkproduct. De natuurlijke vloeistof heeft tal van positieve eigenschappen. Zo heeft karnemelk een neutraliserende werking wat betreft acné en oneffenheden. Naast het drinken van karnemelk, is een karnemelk masker ook erg goed voor de verbrande huid. Karnemelk verzacht en hydrateert.

Karnemelk is naast een cadeautje voor de huid, ook een cadeautje voor het totale lichaam. De melk is rijk aan calcium en kalium. Calcium is goed voor de botten en het gebit. Kalium is een mineraal dat zorgt voor een verlaagde bloeddruk en een goed vochtbalans.

Wij zeggen: santé!

Tip 4: gebruik voor het verwijderen van make-up.. water!
Veel vrouwen gebruiken wattenschijfjes of tissues in combinatie met tonic of make-up remover om make-up te verwijderen. Echter zorgen wattenschijfjes en tissues voor wrijving op de huid. Dit heeft als gevolg: huidirritatie. Met name uw ogen zijn erg gevoelig door de dunne huid die rondom de ogen zit. Tonic of make-up remover is bruikbaar, echter moet u opletten dat hier geen conserveringsmiddelen inzitten. Dit kan namelijk allerlei huidkwaaltjes oproepen. Het beste is om make-up te verwijderen met enkel lauwwarm water.

Tip 5 Gebruik Alka® Huidverzorging.
Elke huid maakt constant nieuwe huidcellen aan. Hierdoor heeft u altijd na 15 à 30 dagen een compleet nieuwe huid. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen is een juiste, basische zuurgraad (pH-waarde) nodig. Uit onderzoek* is gebleken dat de optimale pH-waarde voor de vorming van nieuwe huid tussen de 7,5 en 8,5 ligt.

Tips voor een gezonde huid

Alka® huidverzorging bestaat uit Alka® Bad, Alka® Scrub en Alka® Crème. Alle producten hebben pH-waarden die liggen tussen de 7,6 en 8,2. Het regelmatig behandelen van uw huid met deze producten zorgt voor een gezonde huid.


*The effect of pH on the growth of human ex vivo skin explants and keratinocyte and fibroblast proliferation in vitro, N.J. Bainbridge, K.L. Harris, N.R. Jordan & J.R. Sharpe, European Cells and Materials Vol. 16. Suppl. 3, 2008 (page 36)