Basische Buffer

Je basische buffer is de capaciteit van je lichaam om zelf natriumbicarbonaat aan te kunnen maken.

 

In het lichaam woedt constant een oorlog tussen zuren en basen. Om het lichaam gezond te houden mag de pH-waarde niet te veel schommelen. Hiervoor heeft het lichaam beschikking over basische en zure buffers die worden gebruikt om de pH-waarde constant te houden. Omdat de hoeveelheid organische zure afvalstoffen beduidend groter is dan de basische overblijfselen is de zure buffer altijd gevuld. De basische buffer (bestaande uit bicarbonaten) wordt echter minder snel aangevuld, waardoor het lichaam langzaam verzuurt.

Transcript

Wat is je basische buffer? Je basische buffer is de capaciteit van je lichaam om zelf natriumbicarbonaat aan te kunnen maken.

Waarom is dat zo belangrijk? Nou wanneer je over voldoende natriumbicarbonaat beschikt kun je namelijk zuren gaan neutraliseren. Wanneer je dan ook nog voldoende drinkt. Het liefst water of een thee met zoveel mogelijk kruiden. Dan ga je die zuren ook uit je lichaam krijgen.

Met deze producten van Alka®, de Alka® Druppels of Alka® Tabletten ga je structureel werken aan je zogenaamde basische buffer.

Terug naar video overzicht >>