Alka® Coach Belinda informeert

Over ontzuren

5x antwoord op vragen die u altijd al heeft willen weten

Alka coach Belinda informeert over ontzuren

Vraag 1: “Waarom werkt ontzuren niet meteen?”

Ga eens na hoe lang u al last heeft van uw klachten. Jaren, niet waar? Het is dan ook onmogelijk om deze klachten binnen een paar dagen op te lossen. Ontzuren is een proces dat zeer geleidelijk verloopt. Het duurt even voordat u verlichting ervaart.

Vraag 2: “Wat zijn veelvoorkomende ontzuringsverschijnselen?”

Bent u net gestart met ontzuren en heeft u last van uw maag, van vermoeidheid, andere ontlasting en/of moet u veel plassen? Dit zijn veelvoorkomende ontzuringsverschijnselen. Deze klachten ontstaan doordat het lichaam tijdens ontzuren meer giftige stoffen afbreekt dan normaal. Uw lijf moet als het ware wennen aan deze nieuwe, grote hoeveelheid. Hoelang ontzuringsverschijnselen aanhouden verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid afvalzuren die het lichaam vasthoudt.

Vraag 3: “Krijgt iedereen last van ontzuringsverschijnselen?”

Nee, niet iedereen krijgt last van ontzuringsverschijnselen. Dit heeft deels te maken met uw gevoeligheid en deels met uw hoeveelheid zure afvalstoffen. Heeft u last van ontzuringsverschijnselen? Verlaag uw dosis basische middelen tijdelijk of neem contact op met één van onze coaches.

Vraag 4: “Mag ik nu geen verzurende voedingsmiddelen meer eten/drinken?"

U mag zeker wel verzurende voedingsmiddelen eten en drinken. Sterker nog: pluk de dag! Dat wil zeggen: wij begrijpen echt wel dat u een mals biefstukje of een lekker wijntje niet wilt laten staan. Probeer daarom een 60/40 balans aan te houden. Vind u dat moeilijk? Probeer dan in ieder geval zo vers- en puur mogelijk te eten. Matig vooral met suikers, bewerkte voedingsmiddelen, frisdranken, koffie, zwarte thee en alcohol.

Vraag 5: “Hoe komt het dat de pH-waarde van mijn urine lager is na een week lang te hebben ontzuurt?"

Dit is een heel goed teken! Zure afvalstoffen worden uitgescheiden via de urine. Hierdoor gaat de pH-waarde van uw urine tijdelijk omlaag. Hoelang het duurt voordat uw pH-waarde weer normaliseert is afhankelijk van de hoeveelheid afvalzuren in uw lichaam.

Op zoek naar meer veelgestelde vragen en antwoorden? Klik hier.