Alka® Coach Belinda informeert

Over ontzuren

5x antwoord op vragen die uw klanten dit voorjaar gaan stellen over ontzuren
 

Belinda informeert over ontzurenVraag 1: “Waarom werkt ontzuren niet direct?”

Uw klant heeft al jaren last van bepaalde klachten. Het is onmogelijk om deze klachten binnen een paar dagen op te lossen. Ontzuren is een proces dat zeer geleidelijk verloopt. Het duurt even voordat uw klant verlichting ervaart.

Vraag 2: “Wat zijn veelvoorkomende ontzuringsverschijnselen?”

Als uw klant net is gestart met ontzuren, kan hij/zij last krijgen van de maag, vermoeidheid, andere ontlasting en/of veel plassen. Dit zijn veelvoorkomende ontzuringsverschijnselen. Dergelijke klachten ontstaan doordat het lichaam tijdens ontzuren meer giftige stoffen afbreekt dan normaal. Het lijf moet als het ware wennen aan deze nieuwe, grote hoeveelheid. Hoelang ontzuringsverschijnselen aanhouden verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid afvalzuren die het lichaam vasthoudt.

Vraag 3: “Krijgt iedereen last van ontzuringsverschijnselen?”

Nee, niet iedereen krijgt last van ontzuringsverschijnselen. Dit heeft deels te maken met gevoeligheid en deels met de hoeveelheid zure afvalstoffen. Heeft uw klant last van ontzuringsverschijnselen? Adviseer hem/haar de dosis basische middelen tijdelijk te verlagen of laat hem/haar contact opnemen met één van onze coaches.

Vraag 4: “Mag mijn klant nu geen verzurende voedingsmiddelen meer eten/drinken?"

Uw klant mag verzurende voedingsmiddelen eten en drinken. Adviseer de klant een 60/40 balans aan te houden: 60% basische voedingsmiddelen, 40% overige voedingsmiddelen. Vindt uw klant dat moeilijk? Adviseer dan in ieder geval zo vers- en puur mogelijk te eten. Matig vooral met suikers, bewerkte voedingsmiddelen, frisdranken, koffie, zwarte thee en alcohol.

Vraag 5: “Hoe komt het dat de pH-waarde van urine lager is na een week lang te hebben ontzuurt?"

Dit is een heel goed teken! Zure afvalstoffen worden onder andere uitgescheiden via urine. Hierdoor gaat de pH-waarde van urine tijdelijk omlaag. Hoelang het duurt voordat de pH-waarde weer normaliseert is afhankelijk van de hoeveelheid afvalzuren in het lichaam.

Op zoek naar meer veelgestelde vragen en antwoorden? Klik hier.