Waarom moet ik ontzuren?


'Wat kijkt u zuur.'
In onze westerse samenleving komen we dagelijks in aanraking met straling, stress, medicijnen, sporten en/of voeding. Dit zijn factoren die, na verbranding, zure afvalstoffen (zoals urinezuren en melkzuren) achterlaten in het lichaam.

Error!
Om de zuurgraad van het lichaam optimaal te houden, moeten zure afvalstoffen worden afgevoerd. Dit doet het lichaam door deze uit te scheiden via de nieren, de longen en de huid. Daarnaast neutraliseert het lichaam zuurresten met behulp van onze lichaamseigen stof natriumbicarbonaat. Soms is er sprake van meer afvalstoffen dan het lichaam zelf kan afvoeren. Dit veroorzaakt zure ophopingen waardoor ongemakken zoals huidklachten en gewrichtspijnen ontstaan. Daarnaast kunnen belangrijke enzymactiviteiten niet plaatsvinden.

De tijd vliegt.
Als wij gezond ter wereld komen, bestaat ons lichaam voor 70% uit water en 30% uit sporenelementen en mineralen. Naarmate we ouder worden, nemen deze hoeveelheden af. Wist u dat ons lichaam al na het 40ste levensjaar voor de helft uit zure afvalstoffen kan bestaan?

verzuring van het lichaam

Terug naar de basisch
Waarom ontzuren? Dat mobieltje wat u 24/7 bij heeft? Die kant-en-klaar maaltijden van de plaatselijke supermarkt? Factoren zoals straling en verzurende voeding liggen altijd op de loer. Verzuring 100% tegengaan is dan ook onmogelijk. Wel kunt u ontzuren: hierbij worden zure afvalstoffen dagelijks geneutraliseerd en verwijderd uit het lichaam. Ontzuren begint bij het gebruik van basische producten, en meer letten op uw voeding. Bent u zuur?

Begin tijdig met ontzuren zodat u geen last krijgt van vervelende ongemakken. Ze zeggen niet voor niets: jong geleerd is oud gedaan.

Let op, tekst loopt door onder de video.

Ontzurende voeding

Ontzuur uw lichaam met Alka®
Met Alka® producten kunt u verzuring tegengaan. Alka® biedt u verschillende mogelijkheden om het ontzuren zo makkelijk mogelijk te maken en aan uw levensstijl aan te passen. Alle Alka® producten kunnen los van elkaar gebruikt worden maar ook met elkaar gecombineerd.

U kunt bijvoorbeeld Alka® basisch druppels aan uw water toevoegen of als u onderweg bent een tabletje gebruiken. Onze lekkere kruidenthee met maar liefst 52 kruiden helpt de zure afvalstoffen te binden en via de uitscheidingsorganen af te voeren. Ook voor een gezonde stralend mooie huid biedt Alka® heerlijke basische producten. Zo wordt ontzuren een wellness avontuur in uw eigen badkamer. Het badzout met bicarbonaat en 12 verschillende soorten edelstenen helpt met het afvoeren van losgeweekte zure afvalstoffen. Een scrub met echt ongeraffineerd Himalayazout en natriumbicarbonaat verwijdert dode huidcellen en mineraliseert de huid. De basische crème ondersteunt dagelijks de gezonde zuurgraad van de huid te houden. Meer informatie over ontzuren met Alka producten.

Wilt u meer informatie over hoe u moet ontzuren? Ontzuren doet u zo!