Greens Energierepen

Ingrediënten voor ca. 20 repen:

● 200 g santen (blok kokos crème)⁠
● 6 eetlepel kokosolie⁠
● 3 eetlepels vloeibare honing⁠
● 150 g fijn geraspte kokos⁠
● 200 g pure chocolade (min. 80%)⁠
● 1 zakje Alka® Greens
● snufje zout⁠

Benodigdheden:
● Vierkante schaal
● Kom met warm water
● Scherp mes
● Glazen of metalen kom

BEREIDING:
Bekleed een vierkante vorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Leg de ongeopende santen in een kom warm water om te laten smelten. Smelt vervolgens de kokosolie op een laag vuurtje. Meng de zachte santen, vloeibare kokosolie, geraspte kokos, honing, Alka Greens en zout tot een gelijkmatige massa. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe voor een wat zachter mengsel.

Druk het mengsel in de vorm en strijk dit glad met bijvoorbeeld de onderkant van een lepel. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast. Keer de vorm op een plank om en snijd ca. 20 repen met een warm scherp mes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en plaats het geheel 15 tot 30 minuten in de vriezer.

Smelt ondertussen de chocolade in een glazen of metalen kom boven heet water. De kom mag het water niet raken en het water mag niet koken. Laat de kom met gesmolten chocolade iets afkoelen. Haal de repen uit de vriezer en dompel de bevroren repen in de chocolade. Leg de repen terug op de koude bakplaat. Decoreer met amandelen en kokos.

Houdbaarheid:
De repen zijn een aantal weken houdbaar in de koelkast en maximaal 3 maanden in de diepvries

Variatie:
Voeg naar smaak nootjes of speculaaskruiden of geraspte schil van een sinaasappel of citroen toe.

Laat het smaken!