Afvallen met thee: Hoe kunt u afvallen met thee?

Hoe kunt u afvallen met thee? Natuurlijk is het geen wondermiddel; wanneer er verder niets aan het voeding- en beweegpatroon wordt veranderd zal er niet veel gewichtsverlies ontstaan. Als ondersteuning bij het afvallen kan thee echter zeker bijdragen.

Afvallen met theeVeel mensen drinken veel te weinig  waardoor uitdroging, ook wel dehydratie genoemd, kan ontstaan. Wanneer mensen te weinig drinken wordt er vaak meer gegeten. En dat terwijl we geen honger maar dorst hebben.Bij te veel eten liggen de extra kilo’s op de loer!

Het is dus verstandig om veel te drinken. Dan hebben we het dus niet over frisdrank, maar over gezonde dranken als water en thee. Enerzijds helpt het door ervoor te zorgen dat er minder energie wordt binnengekregen via eten en ongezondere dranken. Anderzijds draagt het bij doordat het helpt meer energie kwijt te raken. Energie kwijtraken kan door voldoende beweging, maar óók door het drinken van voldoende water, witte en groene thee en kruidenthee.

Welke thee kan het beste naast voldoende water gedronken worden?

Allereerst is het uiteraard van belang om voldoende water te drinken. Veel mensen weten niet hoeveel water zij moeten drinken. Het gemiddelde wat u zou moeten drinken ligt tussen de anderhalve en tweeënhalve liter per dag.

Er zijn vele soorten thee op de markt; gezonde, maar helaas ook veel ongezonde. Zwarte thee met smaakjes vallen in de categorie ongezond en deze kunt u het beste met mate drinken. Gezonde soorten zijn witte en groene thee en kruidenthee. Hoe puurder, des te gezonder de thee. Vooral met groene thee worden goede resultaten behaalt bij het afvallen. Deze soorten thee worden gemaakt van de jonge en minimaal bewerkte theeblaadjes, waardoor antioxidanten en goede stoffen bewaard blijven.

Groene thee bevat de flavonoïde EGCG (epigallocatechinegallaat). De flavonoïde EGCG is een krachtige antioxidant die de slechte vrije radicalen/gifstoffen in het lichaam aanpakt en onschadelijk maakt. Verder werkt EGCG ontstekingsremmend, waardoor het immuunsysteem wordt verbeterd en versterkt.

Kruidenthee heeft ook een goede werking en bestaat in vele varianten. Kruiden hebben de eigenschap om afvalstoffen goed aan zich te kunnen binden waardoor de afvoer van de afvalstoffen uit het lichaam wordt bevorderd. Minder afvalstoffen in het lichaam betekent minder gewicht. 

Hoe kunt u afvallen met thee?

  • Thee bevat nauwelijks calorieën, waardoor u niet zult aankomen.
  • Als u thee drinkt in plaats van fris en andere suikerhoudende dranken, krijgt u geen suikers en de daarbij horende calorieën binnen.
  • Drink zelfgemaakte ijsthee om uw metabolisme te verhogen. Het lichaam moet harder werken om koude thee te verwerken waardoor meer calorieën worden verbruikt.
  • Wanneer u meer thee (en water) drinkt heeft u minder honger en heeft u minder snel behoefte aan (suiker- of koolhydraatrijke) tussendoortjes.
  • Voldoende groene thee drinken zorgt voor een snellere stofwisseling. Een snellere stofwisseling zorgt er weer voor dat u meer calorieën verbrand, ook in rust.
  • Voldoende kruidenthee zorgt ervoor dat afvalstoffen optimaal worden afgevoerd uit het lichaam. Minder afvalstoffen betekent ook weer minder gewicht.
  • Voldoende witte of groene thee of kruidenthee helpt bij een optimale stoelgang, doordat obstipatie wordt tegengegaan.
  • Thee heeft een rustgevende werking op lichaam en geest. Meer rust betekent minder aanmaak van het stresshormoon cortisol. Teveel cortisol maakt het lichaam dik(ker).
  • Drink uw thee puur en zonder suiker. Suiker is een echte dikmaker.
  • Drink minimaal vier koppen thee van +/- 250 ml verdeeld over de dag voor een optimaal resultaat

 

Lees onze nieuwsbrief

Mis niet langer de meest interessante informatie over ontzuren, nieuwe producten of aanbiedingen.
Met de Alka® Nieuwsbrief ben je altijd als eerst op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in!

Uitschrijven kan altijd en op elk moment