Ik ga op vakantie en neem mee...

Het leed dat vakantieongemakken heet

Deze vijf producten mogen niet ontbreken in uw koffer, en nemen bijna geen plek in.

Alka: ik ga op vakantie en neem mee

Lekker, lekker in de zon
Zon, zee en strand: u verlaat ons kleine kikkerlandje om warme zonnestralen op te zoeken. En ja, het zonnetje schijnt flink aan de Spaanse Costa. Overdag lig u op het strand en doet u een middagdutje. Maare.. in de avond komt u erachter dat uw zomerse gezicht bijna zo rood is als de kreeft op uw bordje..

Een rode huid door zonverbranding geeft aan dat de huid beschadigd is door teveel blootstelling aan UV-stralen. Ze moet dan herstellen.

Alka Crème is ideaal voor op reisDe tip: smeer elke dag na het zonnen Alka® Crème op uw lichaam. Deze basische full-body crème is gemaakt van verschillende ingrediënten waardoor nieuwe huidcellen optimaal worden aangemaakt. U kunt Alka® Crème gerust meenemen in uw toilettas: de 60 ml tube is ideaal voor op reis.


‘Ik ben geen watje!’
U bent nog geen uur onderweg, maar u begint al wagenziek te worden. De slingerwegen die u door de Franse Alpen leiden, zijn niet goed voor de maag. Hoe vervelend is het om niet op tijd op uw vakantiebestemming te arriveren omdat u plastic zakjes blijft vullen?

Uw ogen en oren geven uw lichaamshouding door aan uw evenwichtsorgaan. Uw evenwichtsorgaan seint deze informatie vervolgens naar de spieren. Hierdoor past u uw houding aan, aan uw omgeving en blijft u in evenwicht. Als de seintjes van uw ogen en oren niet overeenkomen met de seintjes van uw evenwichtsorgaan, ontstaat er reisziekte.

Van een pilletje waar u suf van wordt, tot verse peterselie op uw borst plakken: er zijn honderden tips in de omloop wat betreft het voorkomen van reisziekte. Wij raden deze simpele truc aan: stop een vochtig watje, als u rechtshandig bent, in uw linkeroor. Linkshandige mensen stoppen het vochtige watje in het rechtoor.


Een goed gevulde buik
Vakantie staat parallel aan lekker eten. Of u nu gaat voor Griekse Tzatziki of Italiaanse pizza: op vakantie let u net wat minder op vetten en calorieën dan anders. Vergeet u niet uw dagelijkse portie vitamines en mineralen in te nemen? Daarnaast krijgen veel mensen last van de darmen op vakantie. Dat komt door de 3x ‘anders’ -combinatie: een ander klimaat, een ander leefritme en ander voedsel.

Groente en fruit verlagen het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2 (suikerziekte).
Alka Greens geeft energie

De tip: Alka ® Greens. Dit supplement bevat onder andere diverse groente- en fruitextracten in één stick. Wist u dat één stick Alka® Greens gelijk staat aan voedingsstoffen van vijf dagelijkse porties groente en fruit? Ook zorgt het supplement voor een regelmatige stoelgang. Alka® Greens bevat een vezel- en enzymencomplex wat heel goed is voor de darmen. Daarnaast zijn de sticks super handig om mee te nemen in uw koffer. Ze nemen bijna geen ruimte in beslag.


Zzzzzoemend de nacht in
Niets is fijner dan natuurlijk wakker worden door zonlicht. Op vakantie gaan wekkers dan ook de prullenbak in. Het laatste wat u wilt is gewekt worden door het zoemende geluid van bloeddorstige insecten. Muggen, die kunt u nu niet gebruiken.

De meeste muggen zijn vegetariërs. Ze leven vooral van nectar. Alleen de steekmuggen zijn echte bloedzuigers.

De meest natuurlijke oplossing voor het ontkomen aan muggenbeten is het innemen van extra vitamine B. Lukt dit niet? Gebruik dan citroenen. Knijp het sap voor het slapengaan uit in een schaaltje, en plaats dit naast uw bed. Werkt dit bij u niet? Koop dan DEET. Dit is een sterk insectenwerend middel voor de huid. Ben u nog steeds niet veilig? Neem dan een reisklamboe mee in uw koffer! Deze is eenvoudig- en snel op te hangen in uw slaapresort.


Last van een droge mond?
Een wijntje hier, een duik in de zee daar: uw lichaam droogt veel sneller uit op vakantie dan normaal. Uitdroging herkent u onder andere aan de symptomen: hoofdpijn, donkere urine, misselijkheid en sufheid. Iedereen weet dat je uitdroging voorkomt door ‘veel water te drinken’. Wist u ook dat vochtverlies samengaat met zoutuitscheiding? U moet ook deze voorraden aanvullen.

Uitdroging is een tekort aan water in het lichaam. Dit kan komen door te weinig vochtinname, te veel vochtverlies of een combinatie van beide. Uitdroging is te voorkomen door extra veel te drinken en zout te eten.

De tip: allereerst hameren ook wij erop: blijf voldoende water drinken! Neem daarnaast zoute, oer-Hollandse dropjes mee op vakantie. Eet af en toe een zout dropje om uw zoutpeil in orde te houden. Ze zeggen niet voor niets: voorkomen is beter dan genezen.