52 krachtpatsertjes in uw kopje

Kruiden staan bekend als natuurlijke helpers om uw gezondheid te verbeteren. Met een speciale selectie van maar liefst 52 verschillende soorten kruiden, draagt het drinken van Alka® Thee bij aan het ontzuren van uw lichaam. Alka® Thee is een lekker en verkwikkend kruidenextract dat u ieder moment van de dag kunt drinken.

Benieuwd naar de 52 verschillende kruiden die in Alka® Thee zitten? Wij hebben een opsomming voor u gemaakt:

1.Matébladeren
De grote schoonmaak
Een tropisch plantje in uw theeglas. Dat is maté. Deze bladeren worden gezien als geneeskrachtige drank. Zij helpen mee aan het reinigen van het lichaam.

2.Kamille
Neem een stapje terug
De kamilleplant wordt al eeuwenlang ingezet voor kalmering en verbetering van de stofwisseling. Dit komt vanwege de etherische oliën en de vitaminen B1 en C die in kamille zitten.

3.Appel
Een appeltje voor de dorst?
In dit geval hebben we het over een theetje voor de dorst, met daarin het kruid ‘appel’. Appel ondersteunt de spijsvertering van het lichaam.

4.Rozemarijn
Het kruid der liefde
Rozemarijn bestaat uit meer dan 10 vitaminen en mineralen. Deze helpen mee aan een sterker immuunsysteem en een stralende huid.

5.Venkel
Gek op drop?
Venkel ruikt en smaakt enigszins naar anijs. Maagproblemen en een opgeblazen gevoel: venkel helpt deze klachten te verminderen.

6.Eucalyptus
Hattttsjoe
U heeft vast weleens eucalyptus gebruikt. Wist u dat deze specerij ook in kruidvorm voorkomt? Het heeft bacteriëndodende eigenschappen en gaat ontstekingen tegen.

7.Tijm
Een snufje gezondheid
Tijm ruikt niet alleen heerlijk, het bevat de gezonde stof tymol. Deze is goed voor de luchtwegen en helpt tegen het hoesten.

8.Lavas
Gezond alternatief voor zout
Lavas is rijk aan etherische oliën. Het zuivert de nieren en lever. Lavas doet dat door de nieren te stimuleren urine aan te maken.

9.Tarwegras
Supervoedsel
Het is zeldzaam dat één kruid voor zoveel kwaaltjes in kan worden gezet. De belangrijkste eigenschap van tarwegras is dat het ontzurend werkt. Uw lichaam wordt als het ware gezuiverd.

10.Heermoes
Een mineralen bommetje
Deze specerij wordt als sinds de oudheid als medicijn ingezet. Het kruid draagt bij aan gezonde urinewegen en een gezonde blaas.

11.Dille
Zowel lekker als gezond
Dille is rijk aan vitamine A, vitamine C, mangaan, calcium, ijzer en magnesium. Het vermindert hoofdpijn, maag- en darmklachten en slapeloosheid.

12.Kurkuma
De gele wortel
De belangrijkste werkzame stof in kurkuma is curcumine. Deze antioxidant is ontstekingsremmend en versterkt het immuunsysteem.

13.Lavendel
Fysieke- en mentale voordelen
De belangrijkste eigenschap van lavendel is haar ontstekingsremmende werking. Deze karaktertrek heeft het kruid te danken aan de belangrijke oliën linalol, borneol en cineo. Wist u dat lavendel ook mentale voordelen biedt? Het is een hulpmiddel tegen angst en nervositeit.

14.Braamblad
Nog een bijzonder mineralenbommetje
Weerstand opbouwen, activeren, reinigen en harmoniseren, en dat allemaal in één plant.

15.Agrimonie
Een bescheiden wondertje
Agrimonie ondersteunt bij maag- en darmzweren. Ze bezit bitterstoffen welke positief werken op de spijsvertering en galsecretie.

16.Brandnetelbladeren
Een brandende bacteriedoder
Brandnetelbladeren helpen goed tegen diarree en andere spijsverteringsstoornissen. Ze werken bloedzuiverend, ontgiftend, bloedstelpend en licht urinedrijvend.

17.Melisse
Een broodnodige beschermer
Melisse helpt goed tegen stress doordat zij een rustgevende werking heeft. Daarnaast bevordert ze een goede nachtrust, en draagt zij bij aan een gezond zuur-base evenwicht.

18.Daslook
Een doortastende witte dame
Heeft u last van aderverkalking? Consumeer daslook. Dit staat bekend om haar goede werking tegen aderverkalking en hartkwalen. Daarnaast is daslook bloedzuiverend.

19.Goudsbloem
Een gezondheid grootje
Geelzucht, leverontsteking, maag/darmkrampen, galwegontstekingen, maagzweren, dikke darmontsteking, pijnlijke menstruatie.. Waar werkt goudsbloem niet tegen?

20.Heemstwortel
Een heilzaam heldje
Heemstwortel heeft een verzachtende werking op de slijmvliezen van het spijsverteringsstelsel en de luchtwegen.

21.Duizendblad
Daadkrachtig dondersteentje
Bloedstelpend, antiseptisch, ontstekingsremmend, zweetdrijvend, tegen winderigheid, krampstillend, versterkend voor de bloedvaten.. Duizendblad helpt bij oneindig veel kwalen.

22.Koriander vruchten
Een heldhaftige heler
Koriander vruchten worden vaak ingezet als pijnstiller bij hoest en verkoudheid. Daarnaast wordt het gebruikt bij ziekten aan het maagdarmkanaal en als anthelminthicum. Dit staat voor een geneeskundig middel tegen infecties.

23.Moerasspirea
Een geleerde geneesheer
Moerasspirea helpt bij gewrichtspijnen en tegen griep en verkoudheid. Het is voornamelijk een goed kruid om in te zetten bij een te hoge zuurgraad. In veel gevallen is de zuurgraad van het menselijk lichaam te laag, maar er zijn uitzonderingen.

24.Driekleurig viooltje
Een kleurrijk krachtpatsertje
Heeft u last van allergische huidreacties? Probeer eens een driekleurig viooltje! Dit heeft een bloedzuiverende werking en helpt tegen ontstekingen.

25.Alchemilla
Een vrouwvriendelijk kruid
Nog nooit gehoord van Alchemilla? Wellicht klinkt haar andere naam ‘vrouwenmantel’ u bekend in de oren. Deze naam zegt het al: dit kruid helpt goed tegen vrouwenkwalen. Denk hierbij aan een pijnlijke menstruatie en overgangskwalen.

26.Anijs
Thee met muisjes
U houdt ervan of u walgt ervan: anijs. Anijs zit in het bekende Nederlandse broodbeleg ´muisjes´. Maar wist u ook dat anijs erg gezond is? Anijs is een rijke bron van vitaminen en mineralen. Het wordt vaak ingezet tegen problemen met de luchtwegen.

27.Bonenkruid
Smakelijke gezondheid
Bonenkruid is familie van tijm en rozemarijn. Het kruid dankt zijn naam aan het feit dat het vaak in combinatie met boongerechten wordt ingezet. Naast smaakversterker is bonenkruid reuzegezond: het helpt bij maagproblemen en luchtwegaandoeningen.

28.Citroen
Zuur hè?!
Hoewel veel mensen bij een verzuurd lichaam denken dat citroen slecht voor je is, is het tegendeel waar: een citroen is basisch. Daarnaast is een citroen rijk aan citroenzuur, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Het lichaam wordt met behulp van citroen gereinigd. Blijven eten dus!

29.Citroenschil
Geen zuur gezicht
Zoals we net al vermeldden denken veel mensen dat citroen bijdraagt aan een verzuurd lichaam. Het tegendeel is waar. Wist u dat citroen tal van geneeskrachten heeft? Het gaat bijvoorbeeld virussen en bacteriën tegen.

30.Dragon
Een draak van een kruid
Dragon bevat onwijs veel vitaminen, mineralen en etherische oliën zoals methlchavicol en estragol. Hierdoor is het kruid fantastisch voor een goede spijsvertering en helpt het tegen (buik)krampen.

31.Fenegriek
Versterking uit het verre oosten
In China en India wordt fenegriek veelal voorgeschreven bij kwalen zoals astma en keelpijn. Het staat daarnaast bekend om haar verzachtende werking bij maag- en darmproblemen.

32.Frambozenblad
Eerste Hulp Bij Zwangerschappen
Frambozen, u kent deze zoete vrucht vast wel. Wist u dat haar bladeren een geneeskrachtige werking hebben? Frambozenblad wordt al heel lang ingezet bij zwangerschappen. Het versterkt de spieren van de baarmoeder. Ook voor niet-zwangere vrouwen biedt frambozenblad verlichting: het helpt bij pijnlijke menstruatie.

33.Graswortel
Een schild tegen afvalstoffen
Wist u dat honden en katten graswortel eten als zij misselijk zijn? Zij moeten hiervan braken. Dat klinkt misschien vies, maar als u erover nadenkt is dit eigenlijk heel erg gezond. Graswortel neemt het namelijk op tegen gifstoffen. Geen wonder dat graswortel bijdraagt aan een gezond zuur-base evenwicht.

34.Groene thee
De gezonde dorstlesser
Wie kent het niet: groene thee. Duizenden jaren geleden gebruikte Chinese geneesheren groene thee al bij het bestrijden van ziekten. Dat is maar goed ook: groene thee zit boordevol mineralen en antioxidanten.  

35.IJzerkruid
Een súper kruid
Naast ijzer bevat ijzerkruid ook vitamine C en verschillende bitterstoffen. Bitterstoffen remmen de eetlust, activeren de spijsvertering, versterken het immuunsysteem en helpen tegen verzuring van het lichaam.

36.Kaneel
Een bekend gezicht
Een appel met kaneel, een smakelijk kaneelstokje: kaneel heeft u vast en zeker weleens gegeten. Dat is maar goed ook: kaneel barst van de antibacteriële eigenschappen en helpt bij een te hoge bloedsuikerspiegel.

37.Karwij vruchten
Hetzelfde maar dan anders
Veel mensen denken dat karwij hetzelfde is als komijn. Dit is niet het geval. Karwij is vergelijkbaar met venkel en anijs, echter werkt karwij sterker. Het bestaat uit diverse etherische oliën, mineralen en vitamine B1, B2 en B3. Het wordt veelal ingezet bij bronchitis en spijsverteringsproblemen.

38.Kruidnagel
Zeg eens ‘Aaa’
Vitamine C en vitamine K, calcium en magnesium: kruidnagel is gezond. Vroeger werd het bij mensen in de mond gestopt tegen tandpijn. En ook vandaag de dag worden stoffen uit kruidnagel nog steeds ingezet in de tandheelkunde.

39.Krulpeterselie
Een vitaminebommetje
Als we moeten starten met het lijstje vitale eigenschappen van peterselie, zitten we hier morgen nog. Krulpeterselie is namelijk reuzegezond. Dat komt vooral door haar bestandsdelen provitamine A en haar hoge gehalte aan vitamine C.

40.Lindebloesem
Eerst Hulp Bij Koorts
Lindebloesem smaakt zoet en staat vooral bekend als theesoort. Het kruid heeft verschillende medicinale toepassingen en wordt met name ingezet tegen griep, onrust en (maag)darmkrampen.

41.Longkruid
Adem in 
Niet alleen is de longkruid plant schitterend om te zien, zij bevat ook geneeskracht. De naam zegt het al: longkruid is goed voor de longen. Het wordt veelal ingezet bij bronchitis.

42.Mannetjesereprijs
Van eigen bodem
Ver reizen hoeft u niet voor mannetjesereprijs: deze plant groeit gewoon op Nederlandse bodem. Mannetjesereprijs helpt bij het oplossen van slijm. Daarom hebben vooral mensen met longaandoeningen zoals bronchitis, hoesten en astma baat bij de inname ervan.

43.Oregano
Zo uit het keukenkastje
Bijna iedereen heeft het in zijn/haar keukenkastje staan: oregano. Wist u dat dit kruid een ware energieboost geeft? Dit komt door haar enorme hoeveelheid aan antioxidanten.

44.Paardenbloemwortel
Onkruid vergaat niet
Dat lastige onkruid in uw tuin kan zomaar eens gezond zijn. Paardenbloemwortel komt van de paardenbloem en staat bol van de voedingsstoffen. Het biedt daarnaast ondersteuning aan de spijsvertering en is goed voor de lever.

45.Pepermuntblad
Een gouden combinatie
Een onfrisse adem is zo verholpen met het innemen van een pepermuntje. Een misselijk gevoel is zo verholpen met het innemen van pepermuntblad. Zowel lekker als gezond dus!

46.Roos
Een bosje rozen
Een roos is niet alleen een schitterende bloem, ook haar werking kan veel positieve effecten hebben op onze gezondheid. In dit geval hebben we het over de Egelantier oftewel rozenbottel. Er zit met name veel Vitamine C in deze type roos. Dit draagt bij aan een betere weerstand.

47.Saliebladeren
Een magisch kruid
Vergeet u weleens iets? Men fluistert dat het geheugen beter wordt van saliebladeren. Vroeger stonden de bladeren al bekend als één van de magische kruiden. Dit komt doordat saliebladeren bij tientallen kwalen werden ingezet. Ook vandaag de dag bevordert het onze gezondheid.

48.Selderij
Lekker en gezond
Bleekselderij, knolselderij en.. gewoon selderij! Deze planten zijn allen familie van elkaar. Selderij werkt goed tegen vochtophopingen en beschermt de lever.

49.Smalle Weegbree
Je vindt ze overal
Grote kans dat u deze plant een keer heeft gezien. Smalle weegbree groeit namelijk overal: van tussen stoeptegels tot aan in parken. Weegbree is een gezonde groente. Het zit boordevol vitaminen en mineralen.

50.Vlier
Een gezond fluitje
Flierefluiten: klinkt dat bekend? Vroeger noemden men fluiten die van vlier werden gemaakt flierefluiten. Vlier bezit vlierbloesem en vlierbessen. Deze worden gebruikt tegen koorts en gewrichtspijnen.

51.Zilverschoon
Een allesreiniger
Zilverschoon is goed voor (darm)krampen en bij een pijnlijke menstruatie. De medicinale plant helpt daarnaast tegen diarree en ontstekingen.

52.Zwarte peper
Hete peper
Dit klinkt waarschijnlijk vreemd in uw oren: peper in uw thee. Toch is dit verre van ongewoon. Zwarte peper stimuleert de spijsverteringsorganen en bevordert de werking van de lever.

Van al deze informatie zult u wel dorst hebben gekregen. Tijd voor een grote kop Alka® Thee! U koopt Alka® Thee hier.