Mannen negeren vaak zure afvalstoffen. Vrouw schiet te hulp!

In de westerse wereld heeft 21,6% van mannen last van extreme vormen van verzuring ten opzichte van 8,6% van de vrouwen. Vermoeidheid en last van de gewrichten zijn typische verzuringsklachten die vaker bij mannen voorkomen dan bij vrouwen. De reden hiervoor is dat mannen rond het 30ste levensjaar steeds sneller verzuren terwijl vrouwen pas na hun 40ste sterk verzuren.

Eigenwijs

Mannen zijn vaak eigenwijs als het om hun gezondheid gaat. “De dokter bezoeken kan ook morgen”, “Groenten zijn lekker… bij een stuk vlees” en “een paar biertjes moet kunnen”. Dit zijn uitspraken die bijna elke man weleens gezegd of gedacht heeft. Vooral preventief bezig zijn met een goede gezondheid door bijvoorbeeld basisch te eten gaat voor veel mannen een stapje te ver. Totdat de klachten beginnen. Dan is klagen over alle klachten vaak aan de orde van de dag, vooral bij mannen ouder dan 30. En nog wordt er geen gezonde levensstijl ingevoerd maar een pijnstiller gepakt. Dit maakt het probleem natuurlijk alleen maar erger. Het is duidelijk dat mannen van nature een verzurende levensstijl hebben en daar zelf liever niets aan doen.

Mannen verzuren

De vrouw is gezond

Getrouwde mannen leven gemiddeld langer dan ongetrouwde mannen. Er zijn tal van redenen te bedenken voor dit langere bestaan maar een belangrijke factor is de zorgzaamheid van de vrouw. Vooral als het gaat om de gezondheid loopt de gemiddelde vrouw ver vooruit op de man. Het lichaam reinigen, detoxen, gezonde smoothies, superfoods en ontzuren zijn gezonde dingen die voornamelijk voor vrouwen heel gewoon zijn. Dit is vreemd omdat volgens verschillende onderzoeken de man er meer baat bij zou hebben. Gelukkig is de invloed van de vrouw des huizes op dit vlak bijzonder sterk. Mannen drinken de gezonde smoothie met veel plezier en genieten net zo graag van een heerlijke ontzurende kruidenthee. Zolang ze er niet voor naar de winkel hoeven.

Tips om de man te ontzuren

  • Geef ze een Alka® Thee
  • Gebruik Alka® druppels, basische druppels om drankjes basischer te maken
  • Een vegetarische maaltijd af en toe kan best lekker zijn
  • Maak dagelijks een groene smoothie, bijvoorbeeld met een Alka® Greens
  • Vervang eens een broodmaaltijd door een salade
  • Eet meer groente en fruit