Multifunctioneel badzout

Alka® Badzout en haar eindeloze opties

Optie 1: Alka® Bad
Een moment voor uzelf omringt door stilte: een bad, daar wordt u warm van. Tijdens dit verwenmoment kunt u tot rust komen en tegelijkertijd bezig zijn met uw gezondheid. De toevoeging van Alka® Bad aan uw badwater, verhoogt de pH-waarde van het water tot 8.5. Hierdoor voert het badzout zure afvalstoffen af, en geeft het de huid een juiste zuurgraad. Dit heeft een gezonde- en stralende huid als gevolg.

Optie 2: kompres bij huidproblemen
Huidverzorgingsproducten kunnen enkel de opperhuid beïnvloeden. Deze is altijd een tikkeltje zuur met een pH-waarde van 5,5.

Veel huidverzorgingsproducten bevatten een te hoge- of te lage zuurgraad. Hierdoor zijn deze producten te zuur of te basisch. Een te zuur product/zure huid geeft huidirritatie en kan bijvoorbeeld acné veroorzaken. Een te basisch product/basische huid zorgt voor uitdroging en schilfers. Dit heeft bijvoorbeeld Psoriasis als gevolg. Om beiden te voorkomen is het belangrijk dat u een huidverzorgingsproduct gebruikt dat een optimale zuurgraad heeft. Deze ligt tussen de 7,5 en 8,5.


Alka® Bad heeft een optimale pH-waarde van 8,5. Dit verhoogt tijdelijk de pH-waarde van uw huid. Vervolgens zakt de pH-waarde, door uitscheiding van zuren, tot een optimale zuurgraad van de opperhuid: 5.5.

 Pak een handje Alka® Badzout. Meng het met een beetje water zodat het een papje wordt. Wrijf dit op uw problematische huid en laat het even inwerken. Spoel vervolgens goed af.

Optie 3: eerste hulp bij vermoeide spieren
Eén van de ingrediënten van Alka® Bad is magnesium. Dit wordt ook wel de ‘vonk van het leven’ genoemd. En dat is niet voor niets! Magnesium draagt bij aan soepele spieren en de vermindering van vermoeidheid. Wij raden dan ook aan dat u na een lange dag shoppen of werken, uw vermoeide spieren laat rusten in oftewel een Alka® ligbad of een Alka® voetbad. Zo springt u de volgende dag zonder pijnlijke gewrichten vrolijk uit bed!

Optie 4: helpt tegen schimmel- of kalknagels
Gezonde mensen hebben een zuur huidoppervlak, met een pH-waarde van 5,5. Bij mensen met een verzuurd lichaam ligt deze pH-waarde een stuk lager. De hoornlaag is dan veranderd in een voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Hierdoor ontstaan allerlei huidklachten. Eén van die huidklachten is schimmels- en kalknagels.

Alka® Bad is niet enkel inzetbaar als ligbad. Integendeel: u kunt Alka® Bad ook gebruiken als hand- en voetbad. Dit is een uitstekende manier om schimmel- of kalknagels tegen te gaan. Laat uw handen en/of voeten dan ook 3-5 keer per week circa 20-30 minuten weken in een dergelijk bad. Doe in dit badje een halve maatschap Alka® Bad of twee theelepels van één zakje 1 à 55 gram.

Start morgen met een bad waar u baat bij heeft. Shop Alka® Bad hier.