Natriumbicarbonaat: feiten en fabels
hoe wel en wat niet


Natriumbicarbonaat staat de laatste tijd weer veel in de belangstelling. Met name via de social media is er veel over te lezen. Dat is ook terecht, gezien de bijzondere eigenschappen. Natriumbicarbonaat is een lichaamseigen stof en speelt als hoofdbestanddeel van de basische buffer een belangrijke rol in het lichaam. Natriumbicarbonaat kan zure afvalstoffen direct in het bloed neutraliseren, vastgezette zuren weer oplossen en alle overtollige zuren laten afvoeren.

Pas op! Zo niet:

Toch blijkt het zeer ongezond om natriumbicarbonaat in pure vorm, onbeschermd of opgelost in vloeistof in te nemen. Natriumbicarbonaat komt dan in contact met het maagzuur waarbij een chemische reactie ontstaat. In dit scheikundige proces wordt natriumbicarbonaat volledig omgezet in koolstofdioxide (CO2), keukenzout (NaCl) en water (H2O).

Geen opname, wel problemen

Omdat het natriumbicarbonaat volledig wordt omgezet bij de reactie met maagzuur kun je helemaal geen natriumbicarbonaat meer opnemen. Kwalijk genoeg zorgen de ontstane CO2 en keukenzout wel voor een belasting van de gezondheid. CO2 veroorzaakt gasvorming, met als gevolg een opgeblazen gevoel of winderigheid. De hoge hoeveelheid keukenzout die vrijkomt verhoogt de bloeddruk.

Elke (thee)lepel natriumbicarbonaat die wordt ingenomen levert nagenoeg dezelfde hoeveelheid aan keukenzout op. Tel dit op bij de toch al te hoge hoeveelheden zout die mensen dagelijks consumeren en de risico’s voor de gezondheid en bloeddruk zijn duidelijk.

Zo wel: de gezonde manier

Door natriumbicarbonaat in speciale maagzuurresistente tabletten in te nemen komt het niet in contact met maagzuur. Als de tabletten vervolgens in de darmen oplossen kan het natriumbicarbonaat daar volledig en veilig door het lichaam worden opgenomen.


Actief ontzuren met Alka® Tabs Original

Met Alka® Tabs Original voorzie je het lichaam op een slimme en veilige manier van extra natrium- en kaliumbicarbonaat. Zo kun je nieuwe zure afvalstoffen direct neutraliseren en bovendien alle problematische vastzittende zuren in het lichaam weer oplossen en op de natuurlijke manier afvoeren. 

Maagzuurresistent voor optimale opname
De speciale maagzuurresistente tabletten zorgen ervoor dat de ingrediënten niet in contact komen met het maagzuur. De tabletten lossen geleidelijk op in de darmen waar het natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat optimaal en zonder risico door het lichaam worden opgenomen.

De ideale verhouding voor het lichaam
Alka® Tabs Original bevat naast natriumbicarbonaat, ook kaliumbicarbonaat. Kalium en natrium werken in het lichaam samen bij veel belangrijke processen, zoals bijvoorbeeld de vochthuishouding. Het is daarom belangrijjk dat de balans tussen kalium en natrium altijd gezond blijft. De tabletten met een optimale kalium/natrium verhouding van 3:1 zorgen ervoor dat de natuurlijke verhouding van het lichaam gehandhaafd blijft.


Actief ontzuren met Alka® Tabs Magnesium

Ervaar het ontzuren en aanvullen van zuivere magnesium met Alka® Tabs Magnesium. Deze unieke tabletten hebben een meervoudige werking, een maagzuurresistente coating en zijn eenvoudig in gebruik. Met deze tabletten ontzuur je het lichaam en vul je de vrije voorraad magnesium weer aan.

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 vitale processen in het lichaam. Stress is verzurend voor het lichaam en stress zorgt ervoor dat het lichaam meer basische mineralen, zoals magnesium, verbruikt. Na zuurstof en water is magnesium het belangrijkste mineraal in ons lichaam. We hebben dus magnesium nodig om te blijven leven. Magnesium wordt ook wel het anti-stress mineraal genoemd.

Voel je goed

Door te ontzuren met Alka® Tabs Original en Alka® Tabs Magnesium voel je je weer gezond, vitaal en vol nieuwe energie.