pH waarden en ontzuren

Een goede pH-waarde is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Tijdens de stofwisseling worden voortdurend zure eindproducten gevormd. Kleine schommelingen in de pH-waarde kunnen drastische gevolgen hebben voor het metabolisme in de cellen en zo storingen veroorzaken. Het is essentieel om de optimale pH-waarde in het lichaam in stand te houden.

 

Transcript

Wanneer we gaan ontzuren willen we en goede pH waarde nastreven. We hopen dat we een pH tussen de 6,5 en 7,3 gaan bereiken. Stel, u gaat uw pH beginwaarde meten van uw urine met een pH teststrip. En uw beginwaarde is 6. Daar is niets mis mee, dan bent u ligt verzuurd. Maar u wilt toch naar de 6,5 of 7,3 dus u gaat ontzuren.

ph waarden ontzuren lichaam

Nu heeft u een volgende meting gedaan en zit u ineens op 5. En na een week denkt u, dit gaat niet goed want ik moet naar die 6,5 - 7. Hoe kan dit nou ik ben toch aan het ontzuren? Dit is eigenlijk een goed teken. Dit betekent juist dat die afvalstoffen optimaal het lichaam verlaten via de urine. Dan meet u tijdelijk een lagere pH waarde. Hoeft u zich absoluut geen zorgen om te maken. Dat hoort er bij.

Wanneer u wat verder bent in het ontzuringsproces en u doet nog een meting zult u zien dat u vanzelf omhoog gaat in uw pH waarde naar de 6,5 of zelfs de 7. Wilt u nu weten hoe het gaat met uw persoonlijke situatie neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen. Bekijk eens onze veelgestelde vragen.

Terug naar video overzicht >>