Result Care

Een multidisciplinair centrum gericht op oplossingen.

De chiro-priorities zijn:

  1. Zuur-Base Balans
  2. Beweeglijkheid hersenvlies
  3. Gebit- en kaakgewricht
  4. Onverwerkte emoties
  5. Toxiciteit
  6. Beweeglijkheid organen
  7. Voeten, enkels en knieën

Ontstaan Chiro-priorities

Chiropractie is van oudsher voornamelijk gericht op het corrigeren van de wervelkolom en knieën en gewrichten met als doel het opheffen van zenuwblokkades. Op deze manier werd de functie van het zenuwstelsel verbeterd. Door de tijd heen is chiropractie verder geëvolueerd naar een wetenschap die zich richt op het verbeteren van de functie van het zenuwstelsel, waarbij alle aspecten van het menselijk lichaam in ogenschouw worden genomen.

De universitaire scholing stelt een chiropractor in staat op meer te doen dan de opgedane kennis te praktiseren. Het stelt hem in staat om op een toegepaste manier met kennis en ervaring bezig te zijn. De 25 jaar ervaring binnen Result Care heeft er op die manier toe geleid dat uiteindelijk het chiro-priorities systeem is ontwikkeld.

Prioriteit 1: Verzuring

Wat u eet, drinkt en denkt bepaalt hoe zuur u bent!

Wat is verzuring?

Verzuring heeft betrekking op het zuur-base evenwicht in het lichaam. Wanneer er sprake is van een verzuurd lichaam, is de pH-waarde van het lichaam lager dan de gewenste waarde. Een verstoorde zuurgraad kan leiden tot diverse ophopingen, omdat een goede zuur-base verhouding nodig is voor het optimaal functioneren van het zenuwstelsel.

Waardoor komt verzuring?

Voeding, stress, medicijnen, maar ook overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die het lichaam kwijt moet om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Zure afvalstoffen die in het bloed vrij komen worden uitgescheiden via de nieren, longen en de huid. Het lichaam is zelf in staat om afvalzuren te neutraliseren, maar bij verzuring is de hoeveelheid afvalzuren te groot om door het lichaam zelf geneutraliseerd te worden. Wanneer dit gebeurt wordt er enerzijds zuur opgeslagen in het bindweefsel, en anderzijds gaat het lichaam over tot andere mechanismen, waarbij er onder andere calcium en magnesium uit de botten wordt ontrokken.

Kan verzuring kwaad?

Bij een verlaagde pH-waarde van het lichaam, dus in een verzuurde staat, wordt het bloed dikker, waardoor het hart harder moet pompen om het naar de organen te leiden. Daarnaast is een optimaal zuur-base evenwicht de beste ondersteuning voor het lichaam om de stofwisselingsprocessen (zoals de werking van enzymen) zo goed mogelijk te laten verlopen. Tot slot kunnen er energieblokkades optreden, waardoor het zenuwstelsel niet optimaal kan functioneren. Een goede zuurbalans is dus heel belangrijk. Bij Result Care zien we dagelijks pijn mede als gevolg van een verzuurd lichaam. Daarnaast constateren we dat lichamen met een goede zuur-base balans aanzienlijk sneller opknappen dan wanneer er sprake is van de slechte pH-waarde.

Wat kunt u er zelf aan verzuring doen?

U kunt beginnen met het vermijden of verminderen van factoren die die het lichaam sterk verzuren, zoals stress, roken, medicijnen en bepaalde levensmiddelen. Denk hierbij aan het verminderen van de consumptie van verzurende voeding en dranken. Dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, koffie en alchol zijn hier voorbeelden van. Vervang deze producten met voedsel dat juist tegenwicht biedt, zoals bepaalde fruitsoorten, groentes, aardappelen en noten. Daarnaast zijn er diverse producten op de markt die actief ontzuren, meer informatie daarover kunt u verkrijgen bij uw behandelaar, of bij ons aan de balie.

Behandeling van verzuring bij Result Care

Bij Result Care geven wij u advies over het ontzuren van uw lichaam, we doen dit op het gebied van voeding, beweging, producten en behandeling. Samen stellen we een plan op om het lichaam te ontzuren, denk hierbij aan het aanpassen van uw levensstijl op het gebied van onder andere voeding, beweging en stress. Daarnaast adviseren wij diverse ontzurende producten. Producten van AlkaVitea worden aanbevolen om de zuurgraad van het lichaam op peil te brengen. Deze producten zijn hier te koop en tevens verkrijgbaar in de kliniek.

Tot slot hebben we binnen de kliniek ook verschillende behandelmethodes om de ontzuring van het lichaam te stimuleren, zoals cupping. Dit is een zeer effectieve vorm van bindweefselmassage en stelt het lichaam in staat afvalstoffen beter kwijt te raken. 

Vind deze praktijk >>