Verzurende Factoren

Welke factoren zijn verzurend voor het lichaam? Naast voeding zijn er tal van factoren die het lichaam verzuren. Ontzuringstrainer Sylvia Beerens legt uit welke dit zijn en hoe ze het lichaam verzuren.

 

Hoewel een verkeerde voedingswijze een belangrijke oorzaak is van verzuring zijn er veel andere factoren die een verzurende werking hebben op het lichaam. Op deze pagina leert u over alle factoren die bijdragen aan de verzuring van uw lichaam. Door deze factoren te begrijpen bent u beter in staat verzurende factoren te herkennen en te vermijden.

Transcript

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van verzuring? Uiteraard je voeding. Je kan namelijk nooit alles verteren. Er blijft zeker 8% organisch afval over. Maar de grootste verzuurder is stress, we hebben er allemaal een beetje mee te maken, sommige heel veel. Je kunt niet s ‘ochtens wakker worden en tegen jezelf zeggen vandaag even het stressknopje uit.

Maar denk ook aan roken, alcohol drinken en zelfs koffie zijn verzurende activiteiten. Sporten is natuurlijk gezond, maar niet te veel. Je zult merken dat naarmate je ouder wordt steeds meet moeite hebt om je bed uit te komen als je de avond ervoor flink gesport hebt. Dat heeft allemaal te maken met verzuring.

Maar stel je hebt deze factoren onder controle dan nog ga je verzuren door de stijging van de luchtverontreiniging, maar denk ook eens aan de straling van de GPS netwerken en de mobiele telefonie. Kortom, of je nu gezond leeft of niet je gaat uiteindelijk verzuren.

Terug naar video overzicht >>