Producten Kies een categorie

Alka Massageborstel

“Ideaal te gebruiken in combinatie met Alka® Bad en Alka® Crème”

De Alka® Massageborstel is een handige houten borstel speciaal ontwikkeld voor het droog en nat borstelen van het lichaam. Ideaal te gebruiken in combinatie met Alka® Bad of Alka® Crème.

 • Ondersteunt de afvoer van zure afvalstoffen via de huid
 • Stimuleert de bloedsomloop
 • Maakt huid en bindweefsel strakker
 • Maakt een sinaasappelhuid weer glad
 • Verbetert de huidtextuur
Kies uw aantal
Alka® Massageborstel
- +
Prijs per stuk
Check Image
€ 11,16 nú voor € 13,95
20% Alka® Ontzuringsweken korting!
Op voorraad
voor 16:00 uur besteld, vandaag nog verstuurd!

Meer dan 1000 verkooppunten
Meer dan 1000 verkooppunten
Altijd eentje bij u in de buurt
Voor 16:00 besteld
Voor 16:00 besteld
Vandaag ook nog verstuurd
Alka staat altijd voor u klaar
Alka staat altijd voor u klaar
Persoonlijk advies voor al onze producten

Maak uw badritueel compleet

Borstelmassages werden vroeger o.a. gebruikt om het lichaam sterker te maken. Ook bij het baden van kinderen was het een geliefd ritueel. Tegenwoordig is het een belangrijk onderdeel in de wellness wereld of van het badritueel thuis.

De Alka® Massageborstel is een handige houten borstel speciaal ontwikkeld voor het droog en nat borstelen van het lichaam. Nat of droog huidborstelen is een eenvoudige, maar belangrijke verzorging die vele voordelen kent.

 

 

Voordelen borstelmassages:

 • Ondersteunen de afvoer van zure afvalstoffen via de huid
 • Stimuleren de bloedsomloop
 • Verbeteren de huidtextuur
 • Maken huid en bindweefsel strakker
 • Verwijderen dode huidcellen
 • Stimuleren de celvernieuwing
 • Maken sinaasappelhuid weer glad

Door de noppen in het borstelbed kan een fijn diepte-effect worden bereikt. Dit heeft een ontspannend en rustgevend effect op het lichaam.

 

 

 

De Alka® Massageborstel is een praktische houten borstel, speciaal ontworpen voor het droog en nat borstelen van het lichaam.  

Nat borstelen

Nat borstelen in combinatie met het Alka® Bad biedt de perfecte basische verzorging voor huid & lichaam. Je ondersteunt onder andere de huid bij de afvoer van overtollige zuren en geniet van ontspannende wellness momenten.

's Morgens borstelen in koud basisch water is een goede manier om je handen en voeten wakker te maken. Wil je liever ontspannen? Borstel dan 's avonds of tussendoor je huid met warm basisch water.

Huidverzorging na het nat borstelen: 

Je huid is gereinigd van dode huidcellen en het teveel aan zure afvalstoffen op de huid is verwijderd. Nu kan je huid regenereren en haar eigen glans herstellen. Aan te raden is om dan je huid te ondersteunen met  Alka® Crème. Om deze manier geeft je je huid de perfecte verzorging die het nodig heeft. 

 

Droog borstelen

Het ritueel van droog borstelen moet worden uitgevoerd met op het hart gerichte, cirkelvormige bewegingen. Op deze manier stimuleer je de doorbloeding en de afvoer van zure afvalstoffen.
Na het borstelen kan je basische Alka® Crème op je huid aanbrengen voor regeneratie en verzorging.

Droog borstelen is bijzonder geschikt voor ochtendmensen. In tegenstelling tot nat borstelen, wordt een stimulans toegepast op de droge huid. Een lichte roodkleuring is de gewenste reactie. Droog borstelen heeft een zeer stimulerend effect en wordt niet door iedereen 's avonds verdragen. Begin op een punt ver van het hart, bijvoorbeeld de rechter voetzool, en borstel met lichte druk in een cirkelvormige beweging naar het hart toe.

Huidverzorging na droog borstelen

Na de borstelmassage is de huid goed doorbloed, zijn de poriën open en dus bijzonder ontvankelijk voor verzorging. Een warm Alka® Bad met voedende oliën en mineralen is dan ideaal, omdat de reeds geopende poriën de voedende werkstoffen bijzonder goed kunnen opnemen. Ook een korte douche met koud water kan de perfecte afsluiting van het droogborstelen zijn, omdat het koude water de poriën weer sluit en bovendien het bindweefsel verstevigt. Kies voor een manier die bij jou past.

 

Tip: 

Zelfs de ongeliefde sinaasappelhuid kan positief beïnvloed worden door de huid regelmatig te borstelen. Kies dan voor een combinatie van een Alka® 30-dagen zuur-base kuur, intensieve basische lichaamsverzorging en zorg voor een overwegend basisch voedingspatroon. Dit kan helpen de afgezette zure afvalstoffen op te lossen, de huid te ondersteunen bij het afvoeren van de afvalstoffen en tegelijkertijd versterk je het weefsel. 

Waarschuwing:

Borstel niet te rode, gevoelige of geïrriteerde huid. Verzorg deze huidzones eerst met Alka® Bad en Alka® Crème om een gezonde huid te helpen regenereren.