Pure natriumbicarbonaat innemen met water?

Het is af te raden natriumbicarbonaat in poeder- of tabletvorm in te nemen. In de maag zijn namelijk erg veel H+-ionen aanwezig. Het ingenomen natriumbicarbonaat zal hier een verbinding mee aangaan die in de maag uiteen zal vallen in water en koolzuurgas. 

 

Dan blijft slechts de natriumbicarbonaat tabletten over, ook wel basische tabletten genoemd. Als deze capsule in zijn geheel door de maag heen komt en pas in de darmen oplost lijkt dit de meest efficiënte methode om natriumbicarbonaat in te nemen. Hierdoor zijn maagdengen te voorkomen en treedt het natriumbicarbonaat niet meteen op als buffer aangezien de darmen lang niet zo zuur zijn als de maag. Het begin van de dunne darm dat aangesloten is op de maag (twaalfvingerige darm) heeft zelfs als belangrijkste functie het neutraliseren van zuur.

Transcript

Is het verstandig om pure natriumbicarbonaat oftewel baking soda, zuiveringszout in te nemen met water? Ik wil graag dat u weet wat er precies gebeurt in het lichaam. Ten eerste komt er zout in je maag terecht en dat kan als je daar aanleg voor hebt leiden tot een hoge bloeddruk.

Daarnaast ontstaat er koolstofdioxide en dat maakt dat je je opgeblazen gaat voelen, waarschijnlijk ook wat winderig wordt.  Op lange termijn zal je er zeker niet prettig bij voelen. Wij raden het dan ook af om structureel natriumbicarbonaat met water in te nemen omdat het effect op lange termijn zeker negatief is voor de gezondheid.

Wij adviseren om eens te kijken naar Alka Druppels en Alka Tabs want hiermee ga zelf op veilige wijze natriumbicarbonaat aanmaken.

Terug naar video overzicht >>