Botontkalking, overgang en verzuring

Omdat botontkalking meer en meer om zich heen grijpt, vooral bij vrouwen in de overgang, bestaat het idee dat het in hoofdzaak om een vrouwenklacht gaat die veroorzaakt wordt door veranderingen in de hormoonhuishouding.

Maar botontkalking is een aandoening die zich afspeelt in een van onze mineraaldepots, te weten de botten. Dus mannen kunnen ook lijden aan osteoporose. Maar waarom krijgen juist zoveel vrouwen rond in de overgang en na hun menopauze botontkalking?

Dat komt door een overschot aan zuren. De vrouw, na haar menopauze, kan de zuren niet meer met haar maandelijkse menstruatie uitscheiden, en moet haar zuren nu net als de man via de stofwissling uitscheiden. De verzuurde man heeft dat moeten bekopen met minder haren tot kaalheid, stramme spieren en gewrichten, enz. En dat staat nu ook de vrouw na haar menopauze te wachten. Vaak heeft ze al lang van tevoren signalen gekregen van pijnen bij de botten en spieren.

Alka® Tabs Calcium bij botontkalking

Voor het behoud van sterke botten en een gezonde kalkhuishouding, ook als men nog geen klachten heeft, is het belangrijk om het lichaam te onzuren. Hiermee zal het lichaam minder calcium uit de botten gebruiken om zuren te neutraliseren. Op die manier bent u beter in staat om op latere leeftijd uw botten beter te ondersteunen.

Alka® Tabs Calcium zijn tabletten die een gezond zuur-base evenwicht ondersteunen* en zorgen voor het behoud van sterke botten**, dat is ontzuren en calciumsuppletie in 1 tablet.

*  Zink
** Calcium