Producten Kies een categorie

Alka Druppels: Basische Druppels

“Basische Druppels met zink, draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht”

Alka® Druppels is een mineralenconcentraat waarmee u gemakkelijk basisch drinkwater maakt.

 • Draagt bij ter ondersteuning een gezond zuur-base evenwicht*
 • De makkelijke manier om basisch water te maken
 • Voordelig in gebruik: 1 flesje is voldoende voor ruim 3 maanden
 • Het originele product dat al sinds 1996 wereldwijd wordt verkocht

     * zink

Kies uw aantal
Alka® Druppels
- +
Prijs per stuk
Check Image
€ 25,88 nú voor € 32,35
20% Alka® Ontzuringsweken korting!
€ 0,36 per dag
Op voorraad
voor 16:00 uur besteld, vandaag nog verstuurd!

Meer dan 1000 verkooppunten
Meer dan 1000 verkooppunten
Altijd eentje bij u in de buurt
Voor 16:00 besteld
Voor 16:00 besteld
Vandaag ook nog verstuurd
Alka staat altijd voor u klaar
Alka staat altijd voor u klaar
Persoonlijk advies voor al onze producten

Waarom Alka® Druppels?

 • Draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht*
 • Ondersteunt het immuunsysteem*
 • Voor het behoud van sterke botten*
 • Is goed voor je haren*
 • Voor het behoud van een gezonde huid*
 • Is goed voor nagels*

*Zink

Basisch water in een handomdraai

Alka® Druppels is een basisch mineralenconcentraat dat kan worden toegevoegd aan uw drinkwater om de pH ervan te verhogen. Zo verkrijgt u basisch water met een pH-waarde van ongeveer 10.

Simpelweg 4 druppels in uw drinkwater doen, en klaar. Sneller en makkelijker kan het niet.

 Alka® Druppels - Het Origineel

Alka® Druppels is de originele formule ontwikkeld volgens US patent no. 5306511.

 

Gebruiksaanwijzing basische Alka® Druppels

De aanbevolen dagdosering is 4 keer per dag 1 glas water met 4 druppels op een zo leeg mogelijke maag.

 1. Vul een glas met 250 ml kraanwater
 2. Schud het flesje Alka Druppels voor gebruik. Draai de dop van het flesje en voeg, door voorzichtig indrukken van het flesje, 4 druppels toe aan het glas met water.
 3. Even roeren en daarna binnen een minuut het glas leeg drinken.

 

 

Tip:

Het gebruik van Alka® Druppels is makkelijk in te passen in uw dagelijkse ritme. Goede momenten om een glas water met 4 druppels te drinken zijn bijvoorbeeld:

 • 's ochtends bij het opstaan
 • een half uur voor de lunch
 • een half uur voor het avondmaal
 • een uur voor het slapen gaan

Combineer Alka® Druppels met Alka® Tabs

Als u moeite heeft met het dagelijks drinken van 4 glazen water, dan kunt u naast de basische Alka® Druppels tevens de Alka® Tabs basische capsules gebruiken. Per dag 2 of 3 glazen water met basische Alka® Druppels met zink en daarnaast 1 of 2  basische Alka® Tabs capsules met zink is een prima combinatie die bijdraagt ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.

Belangrijk! Wat u moet weten voor het gebruik van de druppels

Alka® Druppels niet onverdund in ogen, mond of op de huid druppelen. In geval van contact (met name de ogen), goed spoelen met water. Mogelijk ontstane wondjes of irritaties op de huid kunnen vaak vanzelf herstellen. Bij contact van de onverdunde druppels met de ogen, mond of slokdarm, goed spoelen met water en onmiddelijk een arts waarschuwen.

Overschrijd aangegeven dosering niet. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik en zicht van kinderen houden. Niet blootstellen aan direct zonlicht. Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

Download het waarschuwingskaartje >>

Actieve ingrediënten per dagdosering (16 druppels):

Mineralen

Hoeveelheid

RI*

Zink (uit zinkgluconaat)

2 mg

20%

*RI = Referentie-inname

Ingrediënten:

water, zuurteregelaars (kaliumhydroxide, natriumhydroxide), zinkgluconaat

 

 

Vrij van:

Gluten, zuivel, lactose, soja, gist, ei, suiker, zetmeel, mais, dierlijke ingrediënten, conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen.

Netto inhoud: 55 ml

1 flesje met basische druppels van Alka® heeft voldoende inhoud voor 3 maanden gebruik.

Voedingssupplement

 • Hoeveel druppels moet ik in mijn glas doen?

  Dagelijks 4 glazen water van ongeveer 250ml met 4 druppels is de juiste dosering

 • Mag ik meer dan 4  druppels in één glas water doen?

  U mag meer dan 4 druppels in één glas water doen. Indien u meer druppels in een glas met water doet, kan de smaak iets meer bitter worden vanwege de hoge concentratie mineralen. In sommige gevallen is het raadzaam om meer druppels toe te voegen bijvoorbeeld wanneer het water uit de kraan zuurder is (pH-waarde rond 6 - 6,5).

 • Wat is het verschil tussen Alka® Druppels en een water ionisator?

  Met een water ionisator kunt u leidingwater door middel van elektrolyse scheiden in zuur- en basisch water. U dient het apparaat te monteren aan uw kraan. Het probleem van een water ionisator is dat de verkregen pH-waarde soms lager is als gewenst. Met Alka® Druppels kunt u de pH-waarde van water zelf bepalen door meer- of minder druppels aan water toe te voegen.

 • Kan ik Alka® Druppels zo gebruiken, of moet ik dit eerst met mijn huisarts bespreken?

  Alka® Druppels is een voedingssupplement en kunt u in principe zonder advies van uw arts gebruiken. Indien u echter twijfels heeft over het gebruik van Alka® producten in uw specifieke situatie (bijv. vanwege het gebruik van medicatie) is het raadzaam om eerst uw arts te consulteren.

 • Hoelang kan ik doen met een flesje Alka® Druppels?

  Bij een gebruik van 16 druppels per dag (4 glazen met 4 druppels per glas) doet u ongeveer 3 maanden met een flesje Alka® Druppels. Er zitten ongeveer 1500 druppels in één flesje.

 • Kan ik ook Brita water (water gefilterd met een Brita filter) gebruiken in combinatie met Alka® Druppels?

  Het Brita filter filtert ook veel mineralen, waardoor de pH waarde iets lager wordt. Om Brita water genoeg basisch te krijgen zult u 1 a 2 extra druppels moeten toevoegen. U kunt eventueel met behulp van pH strips meten hoeveel druppels dienen te worden toegevoegd om de pH-waarde van Brita water rond 9 te krijgen. (pH-waarde heeft een logaritmische schaal wat inhoudt dat je steeds meer druppels moet toevoegen om een pH-punt te stijgen. Van 6 naar 7 gaat sneller dan van 7 naar 8 en van 8 naar 9, enzovoorts).

 • Kan ik Alka® Druppels gebruiken in (omgekeerd) osmotisch of gedestilleerd water?

  Het antwoord is ja, maar houdt u rekening met het volgende: (omgekeerd) osmotisch water en gedestilleerd water is zuur, aangezien dit water zo puur is, dat het koolstofdioxide uit de lucht absorbeert. Wanneer u Alka® druppels toevoegt zal de koolstofdioxide als buffer optreden waardoor de pH-waarde van het water nauwelijks omhoog gaat. U zult dus om de gewenste pH-waarde van >9 te bereiken meer Alka® druppels moeten toevoegen aan het water. Met een pH-stripje kunt u meten hoeveel druppels u aan een glas met gedestilleerd/osmotisch water moet toevoegen om tot een gewenste pH-waarde te komen.

 • Kunnen kinderen ook water met Alka® Druppels drinken?

  Ja, maar pas de dosis voor kinderen aan tot 2 glazen water per dag met daarin 4 Alka® druppels.

 • Na enige tijd verschijnt er een witte aanslag in mijn glas als ik Alka® Druppels toe heb gevoegd aan het water. Hoe kan dit?

  De witte aanslag die na verloop ontstaat is kalkaanslag (calciumcarbonaat). Dit proces is afhankelijk van het calciumgehalte in het water en verloopt als volgt: door toevoeging van Alka® druppels reageert aanwezig calcium met hydroxide ionen (OH-) tot calciumhydroxide (CaOH). Calciumhydroxide reageert daarna met koolstofdioxide (CO2) uit de lucht tot calciumcarbonaat (CaCO3). Dit vormt de witte aanslag in het glas. Calciumcarbonaat (kalk) is niet gevaarlijk, maar levert in deze vorm niet veel op. Het heeft wel invloed op de effectiviteit aangezien de pH-waarde van het water lager wordt (OH- ionen worden gebruikt in dit kalkaanslagproces). Om de kalkaanslag te vermijden dient u het basische water afgesloten te bewaren zodat het niet reageert met CO2 uit de lucht. Het gegeven waarom dit bij het ene (bron)water meer gebeurt dan bij het andere, ligt aan het calciumgehalte van de verschillende (bron)wateren.

 • Wat is het verschil tussen Alka® Tabs en Alka® Druppels?

  Beide producten dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.* Het verschil tussen Alka® Druppels en Alka® Tabs is dat Alka® Druppels bedoeld zijn om snel en makkelijk basisch water te maken, terwijl Alka® Tabs via maagzuurresistente capsules het lichaam voorziet van extra bicarbonaten.
  *zink

 • Is het mogelijk om basisch water te koken? Blijft het na het koken nog steeds basisch?

  Ja, basisch water met daarin Alka® Druppels kunt u daarna gewoon koken zonder dat de pH waarde erdoor verandert.

 • Kan ik Alka® Druppels combineren met Alka® Tabs?

  Alka® Druppels kunt u combineren met Alka® Tabs. Beide producten dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.* Alka® Druppels zijn ideaal om snel en makkelijk basisch water te maken. Alka® Tabs levert bicarbonaten in maagzuurresistente capsules. In het gebruik gaan deze 2 producten goed samen.
  *zink

 • Kan Alka® Druppels ook in andere dranken worden gebruikt?

  Alka® Druppels kunnen ook in de thee of koffie worden gedaan om de pH-waarde iets te verhogen. Dit staat los van de hoeveelheid glazen water of Alka® Thee met druppels die u dagelijks dient te drinken. U kunt dranken met Alka® Druppels ook verwarmen zonder dat de pH-waarde verandert. Mocht u de Druppels echter gebruiken in vruchtensap of suikerhoudende dranken moet u er rekening mee houden dat de in deze dranken aanwezige suikers invloed kunnen hebben op de zuur-base huishouding. Ons advies is de Druppels in zuiver bron-/kraanwater te gebruiken.

 • Er wordt geadviseerd Alka® Druppels te gebruiken op een zo leeg mogelijke maag. Wat wordt er onder zo leeg mogelijk verstaan?

  Een zo leeg mogelijke maag bij Alka® Druppels betekent ongeveer 20 minuten voor een maaltijd of 1½ à 2 uur na een maaltijd.

 • Moet ik bronwater of leidingwater gebruiken voor Alka® Druppels?

  Bronwater is vaak zuur en heeft een pH-waarde tussen 6 en 7. U dient dan meer Alka® druppels (5 a 6 in plaats van 4) toe te voegen om de pH-waag te verhogen tot 9 - 10. Wij raden aan om kraanwater te gebruiken aangezien de pH-waarde hiervan hoger dan 7 is. Als u 4 Alka® druppels toegevoegd aan kraanwater leidt dit tot een pH-waarde tussen 9 tot 10.

 • Mogen Alka® Druppels ook in een literfles worden gedaan?

  Dat kan zeker. Wel advsieren wij er telkens een vol glas (200 ml) per keer uit te drinken en niet af en toe een slokje.

 • Kan ik Alka® Druppels ook puur / onverdund gebruiken?

  Nee, Alka® Druppels nooit onverdund gebruiken! Alka® Druppels zijn zeer sterk basisch (pH 14). Onverdund kunnen de Druppels sterk bijtend zijn! Alka® Druppels niet onverdund in ogen, mond of op de huid druppelen. In geval van contact goed spoelen met water. Mogelijk ontstane wondjes of irritaties op de huid kunnen in de regel vanzelf herstellen. Bij contact van de onverdunde druppels met de ogen, mond of slokdarm, goed spoelen met water en onmiddelijk een arts waarschuwen.

 • Kan je Alka® Druppels blijvend gebruiken of moet je af en toe een pauze inlassen?

  U kunt Alka® Druppels langdurig blijven gebruiken om bij te dragen ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.*
  *zink

 • Wat is een goede combinatie van Alka® Druppels en Alka® Tabs?

  U kunt dagelijks 2 glazen water met Alka® Druppels samen met 1 of 2 capsules Alka® Tabs combineren. Beide producten dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.*
  *zink

Disclaimer:
Deze pagina bevat informatie over voedingssupplementen, die als aanvulling op de voeding kunnen worden gebruikt. Voedingssupplementen zijn geen geneesmiddelen maar zijn bedoeld ter ondersteuning van de gezondheid. Eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Indien u lichamelijk ziek bent, raadpleeg dan een (natuur)arts of therapeut.