Producten Kies een categorie

Over Alka

Hoe het begon, de zoektocht naar een oplossing...

Het probleem:

De beste concepten en ideeën ontstaan tijdens de zoektocht naar de oplossing voor een persoonlijk probleem. Precies zo is Alka® ontstaan.

De zoektocht naar een oplossing voor gezondheidsproblemen zoals chronische vermoeidheid, pijnlijke spieren en gewrichten en gebrek aan energie leidde tot een nieuwe kijk op gezondheid: het zuur-base concept en de zuur-base huishouding.

Het zuur-base concept: In 1923 beschreven Johannes Nicolaus Brønsted en Thomas Lowry onafhankelijk van elkaar een zuur als een deeltje dat protonen (H+-ionen) kan overbrengen op een reactiepartner, de zogenaamde base.

Deeltjes die protonen kunnen afgeven, noemen we zuren of protondonoren. Deeltjes die protonen kunnen opnemen, noemen we basen of protonontvangers.

De term zuur-base huishouding staat voor de fysiologische regelmechanismen in het lichaam die de protonconcentratie constant houden (homeostase). Op die manier ondersteunen ze een gezonde zuurgraad.

De oplossing:

Een goede balans tussen zuren en basen in het lichaam is een van de belangrijkste bouwstenen voor onze gezondheid. Tegelijkertijd zorgt een disbalans naar de zure kant (verzuring) juist tot allerlei klachten. Dit inzicht vormt samen met de twee bovengenoemde concepten de basis voor het bedrijf AlkaVitae® en de Alka® productenlijn.

Met de unieke, originele en deels gepatenteerde Alka® producten ontzuurt u uw lichaam op een veilige wijze. Zure afvalstoffen worden uit het lichaam afgevoerd, met als resultaat een positieve ondersteuning van gezonde organen, van het immuunsysteem en van het fysieke en mentale energieniveau.

 

De weg van idee naar werkelijkheid:

tijdlijn 1
tijdlijn 2
tijdlijn 3

Wie zijn wij?

Wij zijn AlkaVitae®, opgericht in 2010. Inmiddels bestaat onze organisatie ruim tien jaar. Nog altijd zijn we trouw aan onze passie en specialisme: het ontwikkelen en aanbieden van producten die de ontzuring van het lichaam bevorderen. Met dat doel werken wij elke dag met een team van ervaren en kundige medewerkers. Bovendien hebben wij een groot partnernetwerk van adviesdrogisten, natuurvoedingswinkels, natuurartsen en therapeuten die ons helpen met professioneel advies en met de verkoop van de Alka® producten aan onze klanten.

Onze drijfveer

Met de aanvang van ons bedrijf waren er in Nederland nog geen, of weinig, gespecialiseerde ontzuringsproducten beschikbaar, gericht op het herstellen van de zuur-base balans. Het doel was en is nog steeds om problemen die hun oorsprong vinden in een uit balans geraakte zuur-base huishouding aan te pakken. Een gezond zuur-base-evenwicht vormt de basis voor een gezond en vitaal leven.

Ontzuren past in het leven van iedereen

Tegenwoordig bieden wij onze klanten unieke producten in verschillende productlijnen aan. Producten die eenvoudig te combineren en af te wisselen zijn én die passen bij de behoefte en het probleem van elk individu.

Basische producten voor elke situatie en elke wens

Heeft u gezondheidsklachten door chronische verzuring? Bent u (fanatiek) sporter waarbij spierverzuring vaak tot een beperkende resultaten leidt? Of voelt u zich gezond en wilt u simpelweg gezond en vitaal blijven? U vindt bij ons het juiste basische product dat aan uw wensen en behoeften voldoet.

Onze basische producten zijn onderverdeeld in drie verschillende categorieën:

  • Voedingssupplementen om te ontzuren
  • Basische voeding en thee
  • Basische producten voor de verzorging van de huid

Ons team van gespecialiseerde Alka® Coaches staat graag voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste (combinatie van) producten.

Dit vinden wij belangrijk

Onze kwaliteitsbelofte

Wij staan voor de kwaliteit van onze producten, een goed persoonlijk advies en vriendelijke service. Het is de basis van de kwaliteitsbelofte die continu onze volledige aandacht heeft.

Producten van hoge kwaliteit: Kwaliteit staat voor ons voor veel meer dan alleen de vanzelfsprekende naleving van alle standaarden, normen en strenge Europese richtlijnen. De herkomst van de ingrediënten, de duurzaamheid van de producten en een milieuvriendelijk productieproces zijn voor ons bijzonder belangrijk.

Voedselveiligheidscertificaten: Alle producten onderwerpen wij zowel gedurende de ontwikkeling als tijdens de productie aan strenge tests. (Veiligheids)certificaten worden afgegeven na testen door onafhankelijke laboratoria.

Ingrediënten: Bij de ontwikkeling van de voedingsproducten werken we uitsluitend met 100% veilige ingrediënten en houden we maximaal rekening met allergenen. De grondstoffen voor onze voedingssupplementen zijn van farmaceutische kwaliteit en worden ook na de productie getest op hun veiligheid en kwaliteit.

Milieuvriendelijk productieproces: In onze partnerships met leveranciers streven we naar minimale belasting van het milieu. Product- en verzendverpakkingen zijn 100% recyclebaar en zijn eenvoudig te scheiden. Wij streven ernaar niet alleen uw lichaam, maar ook het milieu zo schoon mogelijk te houden.

Goed advies: Wij weten hoe belangrijk deskundig advies is als het gaat om uw gezondheid.

Ieder mens is uniek en ieders gezondheidssituatie is anders. Wij staan graag voor u klaar om een passend advies bij uw persoonlijke situatie en wensen te geven.

Alka® Coaches zijn gespecialiseerd op het gebied van het zuur-base-evenwicht en lichaamsontzuring. Het team bestaat uit deskundigen met verschillende kwalificaties, waaronder orthomoleculaire suppletie, medische basiskennis en digitaal gezondheidsadvies. Dankzij deze brede expertises zijn wij in staat om u in bijna elke situatie adequaat te adviseren.

Vriendelijke service: Goede service stopt niet bij de aankoop van onze producten. Ook na uw aankoop staan wij voor u klaar als u vragen heeft over de levering van uw bestelling, onze producten of het gebruik ervan. Wij zijn pas tevreden als u het bent.

Internationaal actief

Europa als werkveld

Al vanaf de oprichting is AlkaVitae gevestigd in Eindhoven. Hier zijn we in 2008 gestart met de ontwikkeling van de eerste producten en vanaf 2010 met de verkoop daarvan. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met een team van gedreven mensen.

In de Benelux is Alka® marktleider op het gebied van ontzuringsproducten.

Verkrijgbaarheid van onze producten

In Nederland en België zijn de Alka® producten verkrijgbaar bij adviesdrogisten, gezondheidsspeciaalzaken, natuurvoedingswinkels, sportwinkels en natuurgeneeskundige praktijken door het hele land.

Via een netwerk van distributeurs zijn de producten bovendien ook in veel andere Europese landen verkrijgbaar. De verkrijgbaarheid kan per land verschillen, onze klantenservice helpt u graag bij het vinden van een verkooppunt.

Het kan echter nog makkelijker: via onze webshop kunt u de Alka® producten overal binnen de EU eenvoudig en snel bestellen.